İLKÖĞRETİM HAFTASI

İlköğretim haftası aslında tatilin bitmesi ve okulun başlaması anlamına gelir. İlköğretim haftası, her yıl  eylül ayının 3. haftası kutlanır. İlköğretim Haftası içinde eğitim ve öğretimle ilgili ilköğretim öğrencilerine etkinlik sunulur. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmak için İlköğretim Haftası kutlanır.

04.10.2023 81